Yöresel tatlar
Kırklareli yemekleri
Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın onayıyla sizlerle paylaşmak istedik.
Sütlü Kesme Çorbası
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı tuz
Hamur İçin:
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Bağlama İçin:
Yarım tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
Kırmızı biber
Nane
Tereyağı
Hazırlanışı:
Unu, suyu ve tuzu hamur yoğurma kabına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp oda ısısında 20 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru hafifçe un serpilmiş tezgahta oklava yardımıyla açın. Hamuru oklavaya sarın ve bu şekildeyken boydan boya kesin ki geniş şeritler elde etmiş olun. Daha sonra bu şeritlerden ince ince erişte şeklinde parçalar kesin.
Tencerede 2 su bardağı suyu kaynatın, su kaynayınca erişteleri bırakın. 3 dakika kaynatıp sütünü ekleyin.
Ayrı bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Yavaş yavaş kaynayan çorbanın suyuna ekleyin. En son tuzunu ve baharatlı tereyağını ekleyin. Sıcak sıcak servis yapın.