Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Yeşil Salatalı Yaz Çorbası

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
468 25
0
Yeşil Salatalı Yaz Çorbası

Yeşil Salatalı Yaz Çorbası

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Yeşil Salatalı Yaz Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı buğday

4 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

2 adet salatalık

2-3 çorba kaşığı kıyılmış taze nane

3-4 diş sarımsak

3 çorba kaşığı sızma yağ

Tuz

Yeşil Salatalı Yaz Çorbası Tarifi:

Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün, salatalıkları alacalı soyun, ikiye bölün ve varsa çekirdeklerini çıkartın. Ardından bir kabın içine salatalıkları ince ince rendeleyin. Üzerine tuz serpip 10 dakika bekletin. Sonrasında salatalıkların suyunu iyice süzüp, bir kaba aktarın. Salatalık suyunun içine ince kıyılmış ceviz içini, ince kıyılmış taze naneyi ve sarımsakları katın. Ardından çırpılmış yoğurdu, buğdayı, rendelenmiş salatayı, tuzunu, katıp tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Servise kadar çorbayı buzdolabında bekletin. Dilerseniz içine buz küpleri koyup servis yapabilirsiniz.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Sebzeli İç Bakla

Next Post

Haşhaşlı Börek Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki