Ana Sayfa » Tarifler » Yedi Katmanlı Pirinçli ve Fasulyeli Dip

Yedi Katmanlı Pirinçli ve Fasulyeli Dip


Malzemeler:

Meksika Usulü Pirinç İçin:

2 yemek kaşığı kanola yağı

1 su bardağı California Calrose Pirinci

1,5 su bardağı tavuk suyu

1 kutu (225 g) domates sosu

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı sarımsak tuzu

½ tatlı kaşığı kimyon

Dip İçin:

1 kutu (425 g) ezilmiş fasulye

1 paket (28 g) taco baharat karışımı

1 kutu (425 g) guacamole

1 kutu (400 g) ekşi krema

1 su bardağı pico de gallo veya salsa

1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri

Yarım demet taze yeşil soğan

Yarım su bardağı doğranmış domates

Servis için tortilla cipsleri

Hazırlanışı:

Meksika Usulü Pirinç:
Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte ısıtın. Pirinci ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Ardından tavuk suyu, domates sosu ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı kaynamaya bırakın, ardından ısıyı düşürün ve kapağını sıkıca kapatın. 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin. Daha sonra çatal yardımıyla karıştırarak kabartın. Dip için kullanmadan önce pirincin soğumasını bekleyin.

Katmanları Hazırlama:
5 adet 150 ml şeffaf bardaklar kullanarak katmanları sırayla dizin:
Alttan üste: ezilmiş fasulye, guacamole, Meksika pirinci, ekşi krema, pico de gallo (veya salsa), rendelenmiş cheddar peyniri ve isteğe göre doğranmış yeşil soğan ve domatesle süsleme. Tortilla cipsleri ile birlikte servis edin ve afiyetle yiyin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir