Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Yaz Rüyası

by Yemek Zevki Editör
17 Haziran 2014
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Yaz Rüyası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yaz

Malzemeler:
> 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir)
> 1 su bardağı portakal suyu
> 1 su bardağı süt
> 13 çorba kaşığı şeker
> 3 çorba kaşığı buğday nişastası
> 1 çay kaşığı damla sakızı

Yaz Rüyası Hazırlanışı: Bir su bardağı vişneyi, iki su bardağı suyla pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan vişneleri süzün. Vişneleri bir çorba kaşığı buğday nişastası ve beş çorba kaşığı şeker ile tekrar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince kulplu bir bardağa dökün. Daha sonra bir su bardağı süt, dört su bardağı toz şeker ve bir çorba kaşığı buğday nişastasıyla pişirirken içine bir çay kaşığı da damla sakızı ilave edin. Karışım ılık hale gelince kulplu bardaktaki vişneli karışımın üzerine dökün. Son olarak bir bardak portakal suyunu da, dört su bardağı toz şeker ve bir çorba kaşığı nişastayla pişirip, kulplu bardağa üçüncü karışım olarak ilave edin. Karışımın üzerini isteğinize göre vişneyle süsleyin. Üç renkli muhallebiniz artık servise hazırdır. Afiyet olsun.

 

Tags: Hamur İşleriTatlılar
Previous Post

Ravioli Zucca

Next Post

Ravioli Farina

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ravioli Farina

Ravioli Farina

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki