Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Yaz Meyveleri Peltesi

Yaz Meyveleri Peltesi

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı kayısı-şeftali püresi

1 çay bardağı portakal suyu

3 su bardağı su

1 çay bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme)

1 kahve fincanı file badem

Üzeri İçin:

Çikolata parçaları

Hazırlanışı:

Pelteyi hazırlamak için file badem dışındaki malzemeyi bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, servis kaselerine paylaştırın. Üzerini isteğe göre çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.  Soğuk servis yapın.

#yazmeyveleripeltesi #pelte #yaztatlıları #meyvelitatlılar #dessert #delish #food

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir