Yabanmersinli Pasta Malzemeler:
• 2 adet hazır kakaolu pandispanya
• 1 büyük kase orman meyveleri karışımı (yabanmersini, böğürtlen)
Kreması için:
• 2,5 su bardağı süt
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
• 3 çorba kaşığı kakao (silme)
• 1 çorba kaşığı mısır nişastası
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 80 gram bitter çikolata
• 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
• 1 kahve fincanı krema
Yabanmersinli Pasta Hazırlanışı:
Kreması için tüm malzemeyi sos tenceresine aktarın. Çok kısık ateşte yoğun bir krema kıvamına gelene dek ısıtın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Pandispanyanın tek katını fırın ızgarası gibi bir ızgaraya yerleştirin. Üzerine kremalı karışımdan spatula yardımı ile dökün. Orman meyvelerinin yarısını bu kremanın üzerine serpin. İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.