Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK
(6 Kişilik)
Temel Mücver Malzemesi:
5 adet büyük boy kabak
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Yarım demet dereotu (kıyılmış)
Yarım demet nane (kıyılmış)
5 adet yumurta
Pul biber, kırmızı toz biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı un
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın.
Malzemeler:
Temel mücver hamuru (tarife bakınız)
1 çay bardağı zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt (servis için)
Hazırlanışı:
Temel mücver hamurunu geniş bir kapta karıştırın. Waffle makinesini orta-yüksek ayarda ısıtın. 1’er çay kaşığı kadar zeytinyağı döküp waffle’ın yüzeylerini yağlayın. Makine iyice ısınınca 2’şer yemek kaşığı kadarını dökün. Kapağını kapatın. En fazla 4-5 dakikaya kadar mücveriniz pişecektir. Pişirdiğiniz mücverleri açık kalacak (çok fazla yumuşamaması gerekiyor) şekilde servis tabağına aktarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde pişirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt sosla birlikte servis yapın.
#wafflemücver #mücver #waffle #kabak #yazsebzeleri #food #yummy #dessert