Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Vişne Soslu Cheesecake

Vişne Soslu Cheesecake

41

Vişne Soslu Cheesecake Malzemeler:

> 3 adet yumurta

> 1 su bardağı süt

> 500 gram yoğurt

> 1 paket labne peyniri

> 1 su bardağı toz şeker

> 3 yemek kaşığı nişasta> Vanilya

Tabanı İçin:

> 1,5 paket yulaflı bisküvi

> 100 gram margarin

Sosu İçin:

> 100 gram vişne > 1 yemek kaşığı şeker

> 2 tatlı kaşığı nişasta > Yarım çay bardağı su

Vişne Soslu Cheesecake Hazırlanışı:

1,5 paket yulaflı bisküviyi rondoda çekerek un haline getirin.100 gram margarini eritip bisküvi unu ile karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına elinizle bastırarak yayın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sırasıyla labne, yoğurt, süt ve vanilyayı ekleyip karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar devam edin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp 10 dakika dinlendirin. Cheesecakeniz’in pişerken çatlamaması için fırın tepsinizin içine bir kaç kase içinde su koyup 175 dereceli fırında yaklaşık bir saat süreyle pişirin. Sos için; Vişneleri, şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatmaya başlayın. Nişastayı bir kaç kaşık su ile çözdürerek kaynayan karışımın içine yavaşça ilave edin. Soğuduktan sonra Cheesecake’in üzerine döküp servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir