Malzemeler:
Altı tabanı için:
> 2 paket burçak bisküvi > 125 gram tereyağı > 20 gram kırık ceviz
Kreması için:
> 4 adet yumurta > 3 kutu krem peynir veya 500 gram tuzsuz lor peynir
> 3 çorba kaşığı yoğurt > Vanilya
Üzerinin Sosu İçin:
> 1 paket dondurulmuş vişne
> Yarım litre vişne suyu
> 3 kaşık mısır nişastası
Hazırlanışı: 2 paket bisküviyi iyice ezin. Eğer ezmede problem yaşıyorsanız robot veya çırpıcıdan yardım alıp bisküvileri un kıvamına getirin. Bisküvileri eritilmiş tereyağı ile karıştırın, cevizi ekleyin. Hamur haline getirilen karışımı tart kalıbının içerisine yayın. Diğer taraftan kremasının yapılması için bir kâse alın ve içerisine yumurta, peynir, yoğurt ve vanilyayı ekleyip iyice robot yardımıyla çırpın. Çırptığınız beyaz karışımın bisküvilerin üzerine dökün ve biraz buzdolabında bekletin. Buzdolabında kendini çekmiş ve dinlemiş olan hamuru çıkartın. Önceden ılık hale getirdiğiniz fırını 200 dereceye ayarlayın ve hamuru yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan cheesecake’in vişne sosunu hazırlamak için bir tencere alın. Üzerine nişastayı ve vişne suyunu ekleyin. Orta ateşte bu ikiliyi iyice pişirin. Pişmiş sosu ateşten indirin ve üzerine dondurulmuş vişneleri ekleyin. Fırında pişmiş olan cheesecake soğumasını beklemeden üzerine sosu dökün. Buzdolabında sosu kendini çekene kadar bekletin. Soğumuş ve kendini çekmiş cheesecake servise sunum için hazırdır.