Turna Yemişli ve Kinoalı Salata Tarifi
Turna Yemişli ve Kinoalı Salata İçin Malzemeler:
10 yaprak Yedikule marulu
1 kutu Akdeniz yeşillikleri
1 avuç semizotu yaprakları
1 adet Çengelköy badem salatalık
2 yemek kaşığı kuru turna yemişi
5-6 adet pikan cevizi
60 gram küp doğranmış Feta peynir
Birkaç yaprak marul
5 dilim ince dilimlenmiş baget ekmeği
Kinoa İçin:
80 gram kinoa
150 ml. tavuk suyu
Sosu İçin:
25 ml. nar ekşisi
50 ml. turna yemişi suyu
30 ml. zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Turna Yemişli ve Kinoalı Salata Hazırlanışı:
Kinoa için; Tavuk suyunu tencereye aktarın. Kaynayınca kinoaları ekleyin. Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 10
dakika haşlayın. Sosu için; Nar ekşisinin koyuluğuna göre tüm malzemeyi karıştırın. Kinoa salatasını servis edene kadar sosu bekletin. Salata için; Tüm malzemeyi geniş bir kapta harmanlayın. Haşlanmış kinoayı ve sosunu ekleyip tatlandırın.