Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Tulum Peynirli Grissini

Tulum Peynirli Grissini

peynirli-grissiniTulum Peynirli Grissini Malzemeler:

3 su bardağı un

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı yaş maya

1 çay bardağı tulum peyniri

1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

Haşhaş, anason, susam, çörekotu, biberiye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

 

Tulum Peynirli Grissini Hazırlanışı:

Suyu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.

Elinize yapışmayan ve yumuşak bir hamur hazırlayın.

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

Dinlenen hamuru bezelere bölün ve anason, haşhaş veya susamla beraber yoğurun.

Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.

Hamurdan parmak eninde şeritler kesin ve unlanmış fırın tepsinize dizin.

Üzerine zeytinyağı sürün ve çubukları tekrar yarım saat dinlendirin.

200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 15 – 20 dakika pişirip servis yapın.

OKU ➤  Yağlı Grissini

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir