Malzemeler:
200 gram nohut
200 gram patates
400 gram soğan
100 gram tahin
40 gram kuş üzümü
40 gram çam fıstığı
1 çorba kaşığı toz şeker
1’er tatlı kaşığı tarçın, yeni bahar, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesi haşlayın.
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra düdüklü tencerede iyice haşlayın. Süzüp kabuklarını temizleyin.
Nohutları ve patatesi çukur bir kaba aktarın. Tuzu ekleyip blender yardımı ile püre haline getirin.
Soğanın kabuğunu soyup bütün halde geniş bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanları elma dilimi olarak kesin, suyunu süzüp tahin ve baharatlarla karıştırın. Homojen bir iç haline gelecektir.
Patatesli nohut püresini tülbendin üzerine aktarın. Spatula yardımı ile ince bir tabaka olacak şekilde düzleştirin. İç harcını da hamurun ortasına yerleştirin. Her tarafını kapatarak top şekline getirin. Streç folyoya sarıp buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı sürün, tarçın serpin. Servise hazır edin.