Top Çörek
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
100 gram eritilmiş margarin
1 çay bardağı toz şeker
3 çay kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
2,5 – 3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı badem içi
Ayrıca:
50 gram eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı esmer toz şeker
Hazırlanışı:
Ilık sütün içinde mayayı karıştırın. 15 dakika bekleyin.
2,5 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alın. Yumurtayı, 100 gram eritilip ılınmış margarini ve mayalı sütü ekleyin. Azar azar kalan unu ekleyerek pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini streçle örtün, oda ısısında 1 saat dinlendirin.
Ayrı bir kapta tarçın ile esmer şekeri harmanlayın.
Hamura ince ince kıyılmış badem içini ekleyerek tekrar hafifçe yoğurun. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce eritilmiş margarine sonra da tarçınlı şekerli karışıma bulayın. yağlanmış küçük kek kalıplarına birkaç parçayı bir araya getirerek bütünleştirin. Bu şekilde, oda ısısında yarım saat daha dinlendirin. Daha sonra 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.