Tirit

Fotoğraf: Caner ALAY

(4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram dana eti

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

1 adet tirit pidesi veya ekmek

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Eti kaynar suda, tel tel olana kadar iyice haşlayın. Pide yoksa bayat ekmek dilimlerini kare şeklinde kesip iyice ısıtılmış fırında kızartın. Et suyunu pidelerin ya da ekmeklerin üzerine dökün. Sonra da didiklenmiş etleri de ekmeklerin üzerine serpin.

Bir tavada zeytinyağını ve tereyağını ısıtıp rendelenmiş domatesleri kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Tiridin üzerine sosu dökün. Maydanozla süsleyip sıcakken servise hazır edin.

#tirit #etliyemekler #pidelitarifler #pide #yemekzevki #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir