Malzemeler
400 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma
1 su bardağı bulgur
1 bağ nane
Yarım bağ maydanoz
5 adet domates
4 diş sarımsak
1 çay bardağı ay çiçek yağı
1 çay bardağı nar ekşisi
4 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
12 adet büyük asma yaprağı
4 yemek kaşığı tava yoğurdu veya normal yoğurt
Sos İçin Malzeme:
5 adet domates,
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
İnce ince doğradığınız maydanoz ve naneyi bulgur ve kıyma ile karıştırın. İçine ay çiçek yağı, tuz karabiber, nar ekşisi, sarımsak ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu alması için bir süre ıslattığınız asma yapraklarının tek tek alıp içine hazırladığınız karışımlardan koyup, büyükçe sarın. Bütün yaprakları aynı şekilde sarıp, derin bir tencereye, aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
Aytunç Şeften Size Püf Noktası; Tencereye sarmaların üzerine isteğe göre defne yaprağı, taze kekik, havuç kabak gibi sebzeleri ekleyerek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Sosu için; Ayrı bir kapta salçayı ılık su ile açarak domatesi, ufak ufak kestiğiniz tereyağını ekleyin. Tencereye sosu, sarmaları bir parmak geçecek miktarda ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Sarmalar piştikten sonra, üzerine yoğurt gezdirin ve arzu ettiğiniz baharatlar çeşitlerinden serpin.