Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
1/3 didiklenmiş tavuk eti
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
1 lt tavuk suyu
100 gram ceviz içi
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kuruyuncaya kadar kızartın. Yufkayı fırından alır almaz sıcak tavuk suyu ile üzerine gezdirerek ıslatın. Didiklenmiş tavuk eti ile tereyağını tavada kavurun. Tuzunu, pul biberi, karabiberini ve ceviz içini ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazır.
İç malzemeyi tavuk suyu ile ıslatılmış yufkanın üzerine serpin. Rulo şeklinde sarın. Üzeri için zeytinyağı ile yoğurdu çırpın. Bu karışımı rulo yufkanın üzerine fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.