Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Tavuklu Pilav

by Hatice Ünal
03 Ekim 2023
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Tavuklu Pilav
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK  

(4- 6 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak tavuk suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet bütün tavuk eti

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlamaya bırakın. Tavuk eti haşlanınca süzün ve suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Tavuk eti ılınınca didikleyin. Yarısını ayırın.

Tereyağını ile zeytinyağını ısıtıp salçaları kavurun. Pirinci ilave edip birkaç dakika kavurun. Sıcak tavuk ekleyin. Ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. İndirmeye birkaç dakika kala karabiberini ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Didiklenmiş tavuk etini üzerine serpin. Dinlendirmeye bırakın.

#tavuklupilav #pilav #tavuk #food #yummy #dessert #tavuklutarifler

Previous Post

Sağlıklı diyete ceviz dopingi

Next Post

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Hatice Ünal

Next Post
Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki