Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel

tavuk-sinitzelTavuk Şinitzel Tarifi

Tavuk Şinitzel İçin Malzemeler:
4 adet tavuk göğüs eti
Kızartmak için sıvı yağ
Turna Yemişi Pesto İçin:
45 gram kuru turna yemişi
100 ml. Cranberry suyu (Ocean Spray Cranberry Juice)
40 gram pikan cevizi
30 gram rendelenmiş parmesan
Yarım diş sarımsak
Bir tutam tuz
Taze çekilmiş karabiber
100 ml. zeytinyağı
Panesi İçin:
50 gram kalın galeta unu
100 gram ince çekilmiş pikan cevizi içi
Taze çekilmiş tuz ve karabiber

Tavuk Şinitzel Hazırlanışı:
Pestosu için; Zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi mutfak robotuna alın. Azar azar zeytinyağı ilave ederek macun
kıvamına gelene dek ezin. Tavuk göğüs etlerini kelebek şeklinde, 2-3 mm. kalınlığında açıp inceltin ve turna yemişi pesto ile kaplayıp birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Tavuk etlerini önce una, sonra yumurtaya, en son da paneye batırıp güzelce kapladıktan sonra kızgın yağda, her iki tarafını kızartın. Şinitzelleri az yağlı tavada veya dilerseniz derin yağda da kızartabilirsiniz.

OKU ➤  Tavuk ve Balık Bükmesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir