Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Tavuk Bagetli Firik Pilavı

by Yemek Zevki Editör
29 Kasım 2016
in Tarifler
473 20
0
Tavuk Bagetli Firik Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tavuk-bagetli-firik-pilavi

Tavuk Bagetli Firik Pilavı Malzemeler:
• 10 adet tavuk baget
• 1 su bardağı firik
• 1 su bardağı bulgur
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 30 gram tereyağı

Tavuk Bagetli Firik Pilavı Hazırlanışı:
Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, domates salçasını ve irice doğranmış soğanı ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 1 saat bu sosun içinde dinlendirin. Dinlenmiş bagetleri sosun içinden alıp silkeleyin ve kızdırılmış sıvı yağda kızarttıktan sonra tencereye aktarın. Üzerine 4 bardak sıcak su ilave edin. Yarım saat pişirin. Pilavı hazırlayacağınız tencerede bulguru ve firiği kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekince ayrı bir tavada eritilmiş tereyağını, tuzunu, karabiberini ve tavuk etini ilave edin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Tags: Firik PilavıFirik Pilavı TarifiFirikPilavıTavuk Bagetli Firik PilavıTavuk Bagetli Firik Pilavı Tarifi
Previous Post

Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi

Next Post

Mantı Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mantı Çorbası

Mantı Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki