2-3 Kişilik
Malzemeler:
1 adet hazır yufka
1 adet büyük boy elma
3-4 kaşık sultaniye üzüm
Muhallebisi için:
1 su bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir kıvam aldığında tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Arada bir kaşıkla karıştırarak soğumasını sağlayın. Elmayı incecik doğrayın. Yufkayı bütün olarak açın üzerine muhallebiyi her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın. Üzerine elmaları ve kuru üzümleri eşit bir miktarda dağıtın. Bıçak yardımıyla 3-4 büyük parçaya ayırın ve parçaları elinizle büzerek altını hafifçe yağladığınız küçük bir fırın tepsisine (çapı 24-28 cm kadar) alın. Önceden ısınmış 200 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilerseniz servis yaparken pudra şeker serpebilirsiniz.
#tavadatekyufkatatlısı #tatlı #evdetatlıkeyfi #evdeyemekzevki #food #yummy