Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 140)

Tarifler

Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta Mandalinalı Pasta için Malzemeler: 6 adet yumurta 250 gram toz şeker 250 gram elenmiş un 2 paket hamur kabartma tozu 2 paket vanilya 3 – 4 adet mandalina (tercihen tatlı) 1 avuç file badem İç Malzemesi İçin: 2 paket toz kremşanti 1 çay bardağı mandalina suyu 400 gram labne peyniri Mandalinalı Pasta Hazırlanışı: İç malzemesi için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Mandalina Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mandalina 750 gram toz şeker 1 çay bardağı mandalina suyu 4 – 5 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2-3 adet limon tuzu 1 çay kaşığı tereyağı   Mandalina Reçeli Hazırlanışı: Mandalina reçeli için öncelikler mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra enine ikiye kesin. Tencereye alıp üzerine şekerini serpin, 1 su bardağı mandalina suyunu dökün. Bu şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Bekletme süreci …

Devamını oku »

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Etli Bulgur Pilavı için Malzemeler: Kuşbaşı Etli Karışım İçin: 300 gram kuşbaşı et 1 adet mandalinanın suyu 1 çay kaşığı kimyon Tuz 1 çorba kaşığı tereyağı Pilav İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 3 adet sivri biber 1 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı acı biber salçası …

Devamını oku »

Mandalinalı Puding

Mandalinalı Puding Mandalinalı Puding için Malzemeler: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 su bardağı mandalina püresi 1 paket kakaolu petibör bisküvi Mandalinalı Puding Hazırlanışı: Mandalina püresi …

Devamını oku »

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti için Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Hazırlanışı: Garnitürü için; …

Devamını oku »

Mandalina Şurubu

Mandalina Şurubu Mandalina Şurubu için Malzemeler: 3 kilo mandalina 2 adet portakal 2,5 su bardağı toz şeker 2 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Mandalina Şurubu Hazırlanışı: Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte, yarım saat kaynatın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın. Ocaktan alın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın. Servis için; Damak tadınıza göre soğuk …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Peynirli Börek

Ispanaklı ve Peynirli Börek Ispanaklı ve Peynirli Börek için Malzemeler: 3,5 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yoğurt 125 gram tereyağı (yumuşamış) 1 çay kaşığı karbonat Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 1 demet ıspanak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram beyaz peynir 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tutam kimyon Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Kek

Fındık Kremalı Kek Fındık Kremalı Kek için Malzemeler: 2 adet yumurta 100 gram toz şeker 250 ml. süt 125 gram tereyağı Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı karbonat 350 gram kek unu 50 gram kakao 1 kahve fincanı fındık kreması Fındık Kremalı Kek Hazırlanışı: Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, eritilip ılınmış tereyağını, limon suyunda eritilmiş karbonatı ekleyin. Birkaç dakika çırpın. Fındık kremasını da ekleyip …

Devamını oku »

Çilekli Kafes Tart

Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …

Devamını oku »

Tatlı Kalp Kurabiyeler

Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …

Devamını oku »
Deneme bonusu