Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 140)

Tarifler

Balık İskender

Balık İskender İçin Malzemeler 60 gram patates 20 gram yoğurt 25 gram domates 100 gram mezgit fileto (1 Kişilik) Balık İskender Hazırlanışı Izgara ettiğiniz mezgitleri ince kibrit şeklinde dilimlediğiniz ve kızgın yağda kızarttığınız patateslerin üzerine dizin. 25 gram domatesi zeytinyağı ile soteleyerek mezgitlerin üzerine dökün. Yanında süzme yoğurt ile servis edin.

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin İçin Malzemeler 1 adet levrek 1 adet elma 1,5 bardak sıvı yağ 2 yemek kaşığı hardal 1 adet limon suyu (5-6 Kişilik) Levrek Marin Hazırlanışı: Levreği kılçıklarından temizleyin ve ince şeritler halinde kesin. Hardal ve yağı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Limon suyu ile tatlandırın. Elma dilimlerini jülyen kesip, levrek şeritleri ile hazırladığınız sosa yatırın. Levrek marini …

Devamını oku »

Kakaolu Muffin

Kakaolu Muffin Malzemeler: 2 adet yumurta 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker 2 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ 2 Türk kahvesi fincanı yoğurt 6 Türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı kakao   Kakaolu Muffin Hazırlanışı: Yumurtaları toz şekerle iyice çırpın. Köpük halini alan bu karışıma sıvı yağ ve yoğurt ekleyin. Karıştırmaya devam edin. …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 1 kilo közlenmiş patlıcan 1 küçük kase kiraz domates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 adet közlenmiş kapya biber 50 gram süzme peynir veya lor peyniri 2 adet salatalık Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon   Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı çukur bir kaba alın. Süzme peyniri, irice doğranmış kapya biberi, tuzu, kimyonu ve kabuğuyla …

Devamını oku »

Peynirli Kabak Dolması

Peynirli Kabak Dolması Malzemeler: 4 adet küçük boy Girit kabağı 50 gram beyaz peynir 50 gram süzme peynir 4-5 adet iri doğranmış ceviz içi 1 adet küçük boy haşlanmış patates 5-6 dal maydanoz 4 tatlı kaşığı zeytinyağı   Peynirli Kabak Dolması Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın. Kabakların üzerini kapak şeklinde kesin. İçini dolma oyacağı veya küçük bir tatlı kaşığı yardımı ile …

Devamını oku »

Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema   Limonlu Muhallebi Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek)   Limonlu Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi …

Devamını oku »

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber (4- 6 Kişilik) Tavuklu Pilav Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar …

Devamını oku »

Sütlü Balık

Sütlü Balık İçin Malzemeler;  1 adet 400-450 gram levrek veya çupra 200 gram kültür mantarı 150 gram kaşar peyniri 600 gram süt 100 gram un 50 gram tereyağı Yarım limon 1 çay kaşığı tuz (4 Kişilik) Sütlü Balık Hazırlanışı Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun.  Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini …

Devamını oku »

Patlıcanlı Salata

Patlıcanlı Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy közlenmiş patlıcan 1 adet büyük boy domates 1 diş sarımsak Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı kapari 1-2 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz Sosu için: 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı (2 Kişilik) Patlıcanlı Salata Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın (4 Kişilik) Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika daha …

Devamını oku »
Deneme bonusu