Şekersiz Karadut Reçeli (1 Kavanoz Reçel İçin) Şekersiz Karadut Reçeli İçin Malzemeler 2 su bardağı karadut 3 yemek kaşığı Hindistancevizi suyu 2 yemek kaşığı chia tohumu 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (opsiyonel ) Şekersiz Karadut Reçeli Hazırlanışı Dutları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin. Orta boy bir tencereye aldıktan sonra, üzerine Hindistancevizi suyunu …
Devamını oku »Tarifler
Güllü Bademli Şerbet
Güllü Bademli Şerbet (4 Kişilik) Güllü Bademli Şerbet İçin Malzemeler: 200 gram öğütülmüş badem 250 ml. su 500 gram toz şeker 10-12 adet kakule tohumu 1 kahve fincanı gül suyu (gıda için satılanlardan) 1 avuç gül yaprağı (yenilebilen cinsten) Güllü Bademli Şerbet Hazırlanışı: Bademleri, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. …
Devamını oku »Kağıtta Levrek
Kağıtta Levrek (4 Kişilik) Kağıtta Levrek İçin Malzemeler 4 adet orta boy levrek fileto 4 dilim limon 2 adet havuç 2 adet kuru soğan Kekik (varsa tercihen dağ kekiği 2-3 adet) Taze biberiye Yarım kırmızı kapya biber Tuz 4 adet çeri domates Tane karabiber Yağlı kağıt ve kağıdı yağlamak için zeytinyağı Kağıtta Levrek Hazırlanışı Bütün levreği ayıklayın ve yıkayın. …
Devamını oku »Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi (4-6 Kişilik) Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler: 750 ml. süt 200 ml. krema 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 250 gram tel kadayıf Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü …
Devamını oku »Etli Domates Dolması
Etli Domates Dolması (4 Kişilik) Etli Domates Dolması İçin Malzemeler: 4 adet domates (tercihen Çanakkale ve büyük boy) 300-400 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates Et suyu Etli Domates Dolması …
Devamını oku »Füme Somon Salata
Füme Somon Salata (2 Kişilik) Füme Somon Salata İçin Malzemeler 140 gram karışık Akdeniz yeşilliği 60 gram füme somon 1 adet soğan 1 adet salatalık 1 adet haşlanmış pancar Taze soğan Yağ Limon Sos İçin: 60 ml. sızma zeytinyağı 10 gram toz şeker 15 gram tuz Füme Somon Salata Hazırlanışı Akdeniz yeşilliğini, yağ ve limon sos ile soslayın . …
Devamını oku »Kayseri Pizza
Kayseri Pizza (2 Kişilik) Kayseri Pizza İçin Malzemeler: 125 gram pizza hamuru 100 gram sos 120 gram mozzarella peyniri 100 gram pastırma 40 gram çeddar peyniri 1 adet yumurta Kayseri Pizza Hazırlanışı: Pizza hamurunu pizza tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine domatesli sostan dökün, iyice yayın. Pizza malzemelerini istediğiniz gibi hamurun üzerine yerleştirin. İsteğe göre yumurtayı da malzemenin üzerine kırın. 200 dereceye …
Devamını oku »Hurma Tatlısı
Hurma Tatlısı (4 Kişilik) Hurma Tatlısı İçin Malzemeler 8-10 adet iri hurma 3 adet kuru incir 3-4 adet kuru kayısı 7-8 adet ceviz içi 1 kahve fincanı kuru dut 1 kahve fincanı toz fıstık 2 tatlı kaşığı bal 3 yemek kaşığı krema Yarım çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı süt Hurma Tatlısı Hazırlanışı Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küçük bir tencerede, …
Devamını oku »Vişneli Pay
Vişneli Pay (4 – 6 Kişilik) Vişneli Pay İçin Malzemeler 3 adet yumurta Bir fiske tuz 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 veya 3 su bardağı un Vişne Vişneli Pay Hazırlanışı Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir fiske …
Devamını oku »Karamelli Trileçe
Karamelli Trileçe (4 – 6 Kişilik) Karamelli Trileçe İçin Malzemeler Keki İçin: 4 adet yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz Şerbeti İçin: 3 su bardağı süt 1 paket süt kreması 1 su bardağı şeker Karameli İçin: 5 yemek kaşığı şeker (Ben esmer şeker kullandım) 1 paket …
Devamını oku »