Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Soğuk Yaz Domatesi Çorbası

Soğuk Yaz Domatesi Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ

(6 Kişilik)

Malzemeler:

5 büyük olgun domates

3 salatalık

1 yeşil biber

1 kırmızı biber

1 kırmızı soğan

1/4 demet maydanoz

1/4 demet nane

1/4demet dereotu

1/4 demet reyhan

2 yemek kaşığı sumak ekşisi (3 kaşık nar ekşisi de olabilir)

1 limon suyu

4 kaşık zeytinyağı

Tuz

 Hazırlanışı:

Dört adet domatesi rendeleyip bir kaserolde iki dakika kaynatıp,  soğuması için bir kenara alın. Kalan domatesi, biberleri, soğanı ve salatalıkları tavla zarı büyüklüğünde kıyın. Hepsini domates rendesinin üzerine ekleyin ve buzdolabında soğutun. Ardından tüm yeşillikleri incecik kıyın ve servis tabağına alınan domates çorbasının üzerine ilave edin. Limon suyunu, sumak ekşisini, zeytinyağı ve tuzu ekledikten sonra soğuk soğuk servis edin.

Not: Bu bir Akdeniz çorbasıdır. İspanyollar da yapar.

#soğukyazdomatesiçorbası 3domatesçorbası #soğukçorbalar #çorba #çorbatarifi #yemek #yemekzevki #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir