Malzemeler
1 kilo soyulmuş arpacık soğan
1 adet et testeresinde kesilmiş dana but orta kemiği
300 ml. zeytin yağı
200 gram tereyağı
250 gram çiğ krema
10 dal taze kekik
3 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı tane kişniş
1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı
Tencerenin yarıdan fazlasını su ile doldurun. Kaynayan suya ilikli dana kemiklerini koyun ve 15 dakika süreyle kaynatın. Bu süre zarfında kemikteki ilik eriyip suya karışacak. Soyulmuş olan soğanları tencereye koyun. Bir file içerisine 2 dal biberiye, 6 dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı kişniş ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek 30 dakika süreyle kaynamaya bırakın.
Tencerede kaynayan soğanları sudan çıkarıp suyunun süzülmesi için bir kaba alın. Başka bir tencereye zeytinyağını ilave ederek soğanları karamelize olacak şekilde soteleyin. Tereyağı ilave ederek bir kaç dakika daha soteleyin. Ardından çiğ kremayı katın. Sırası ile köri, karabiber, kimyon ekleyerek 10 dakika süreyle pişmesini bekleyin. Hazırda bulunan taze kekiğin ve biberiyelerin yapraklarını koparıp tencereye atın. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise sunun.