Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Soğan Steak

by Yemek Zevki Editör
06 Temmuz 2014
in Tarifler
478 15
0
Soğan Steak
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2491

Malzemeler

1 kilo soyulmuş arpacık soğan

1 adet et testeresinde kesilmiş dana but orta kemiği

300 ml. zeytin yağı

200 gram tereyağı

250 gram çiğ krema

10 dal taze kekik

3 dal taze biberiye

1 tatlı kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı tane kişniş

1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı

Tencerenin yarıdan fazlasını su ile doldurun. Kaynayan suya ilikli dana kemiklerini koyun ve 15 dakika süreyle kaynatın. Bu süre zarfında kemikteki ilik eriyip suya karışacak. Soyulmuş olan soğanları tencereye koyun. Bir file içerisine 2 dal biberiye, 6 dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı kişniş ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek 30 dakika süreyle kaynamaya bırakın.

Tencerede kaynayan soğanları sudan çıkarıp suyunun süzülmesi için bir kaba alın. Başka bir tencereye zeytinyağını ilave ederek soğanları karamelize olacak şekilde soteleyin. Tereyağı ilave ederek bir kaç dakika daha soteleyin. Ardından çiğ kremayı katın. Sırası ile köri, karabiber, kimyon ekleyerek 10 dakika süreyle pişmesini bekleyin. Hazırda bulunan taze kekiğin ve biberiyelerin yapraklarını koparıp tencereye atın. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise sunun.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Tavuklu Dürüm

Next Post

Pakmaya Ramazan’ı Türk Tatlıları İle Karşılıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Pakmaya Ramazan’ı Türk Tatlıları İle Karşılıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki