Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler

Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler

borek

Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler Tarifi

Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler İçin Malzemeler:
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 çay kaşığı sirke
1 tutam tuz
2.5-3 su bardağı Eriş Un Baklavalık ve Böreklik un (300 – 325 gram)
Ayrıca:
100 gram tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için)
Yufkaları açmak için nişasta – Eriş Un Baklavalık ve Böreklik un karışımı (1 küçük kase kadar)
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın (üzerine serpmek için)
2 çorba kaşığı pudra şeker (üzerine serpmek için)

Şekerli ve Tarçınlı Tadımlık Börekler Hazırlanışı:
Baklava yufkası için; Yoğurma kasesine sütü, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtaları, kabartma tozunu, tuzu ve sirkeyi alıp iyice karıştırın. Azar azar Eriş Baklavalık ve Böreklik Unu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Tereyağını yakmadan çok kısık ateşte eritin. Hamurdan 14 eşit beze ayırıp avucunuzda yuvarlayın.  Hamurların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örterek muhafaza edin. Her bir hamuru Eriş Baklavalık ve Böreklik Un ve nişasta karışımı serpilmiş tezgahın üzerinde tepsinizin büyüklüğünde (orta boy) oklava yardımı ile incecik açın. 14 yufkayı bu şekilde açtıktan sonra 7 yufkayı üst üste yerleştirin, yerleştirirken aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürün, toz şeker serpin. Rulo şeklinde sarıp yarım parmak uzunluğunda parçalar halinde kesin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yufkalar kızarıncaya kadar pişirin. Kalan 7 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin ve pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz pudra şeker ve tarçın karışımını süzgeç yardımı ile yufkaların üzerine serpin.

#ŞekerliveTarçınlıTadımlıkBörekler #börek #ŞekerliveTarçınlıTadımlıkBöreklerTarifi #ŞekerliveTarçınlıTadımlıkBöreklerİçinMalzemeler #ŞekerliveTarçınlıTadımlıkBöreklerHazırlanışı

OKU ➤  Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir