Şekerbura
(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kaymak
250 gram margarin
1 kilo un
1 tutam kuru maya
Tuz
500 gram fındık içi
500 gram toz şeker
1 paket vanilya
Şekerbura Hazırlanışı:
Yumurta, süt, kaymak, margarin, tuz, mayayı derin bir kapta karıştırın. Azar azar kontrollü olarak un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İç harcı için; Fındığı un haline gelinceye kadar ezin. Şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine iç harçtan ilave edin. Kenarını içe doğru burarak kıvırın. Üzerini çatal ile şekillendirin. 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak, alt kısımları ise kızarıncaya kadar 10 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.