Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
Yarım adet kuru soğan
Yarım adet kırmızı dolmalık biber
Yarım adet yeşil dolmalık biber
Yarım adet kabak
1 adet küçük boy pırasa
1 su bardağı yulaf
1 tatlı kaşığı safran
1 litre su
1 çay bardağı süt
Yeterli miktarda tuz ve baharatlar
Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi:Soğan, kabak ve renkli biberleri küp şeklinde doğrayın. Tavukları kuşbaşı doğrayın. Tavayı önceden kızdırın, kızdırdıktan sonra yarım litre su, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 su bardağı yulaf, safran ve kişniş ekleyin. Bu malzemeleri kaynatın ve püre haline getirin. Başka bir tavaya doğradığınız soğanları, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüslerini, renkli biberleri ilave edip biraz karıştırdıktan sonra, kabak, pırasa, soya sosu, tuz, pul biber, karabiber ve zencefil ekleyip, güzelce pişirin. Son olarak önceden yaptığınız yulaf püresinin üstüne sebzeli piliçleri koyup, servis yapın.