Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Safranlı Armut

Safranlı Armut

safranli-armut

Safranlı Armut Malzemeler:
> 2 tane armut (tercihen Santa Maria cinsi)
>4 su bardağı su
>6 çorba kaşığı toz şeker
>1 çay kaşığı kakule
>1 çay kaşığı kurutulmuş ananas
>1 tutam toz vanilya
>Bir tutam safran

Safranlı Armut Hazırlanışı:

Su ile şekeri derin ve dar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kakuleyi, kurutulmuş anansı, safranı ve vanilyayı ilave edin. Kabuğu soyulmuş armutları tencerenin içine yerleştirin. Kısık ateşte 20 dakika haşlayın. Oda ısısında soğuttuktan sonra servis tabağına alın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir