Roccoco Malzemeler:
> 3 su bardağı un
> 1 adet yumurta > 2/3 su bardağı toz şeker
> Yarım su bardağı bal
> Yarım çay kaşığı amonyaklı soda (baharatçılarda satılıyor)
> 2,5 çay kaşığı karışık baharat (toz karanfil, toz tarçın, toz muskat)
> Yarım su bardağı öğütülmüş iç badem
> Yarım su bardağı kabukları soyulmuş çiğ badem
> 2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
> 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
> Yarım su bardağı su
> 1 tutam tuz
Roccoco Hazırlanışı:
Su dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabında karıştırıp aşamalı olarak suyu ilave edin. Hamur elinize yapışmayacak hale gelinceye kadar gerekirse azar azar un ekleyerek yoğurun. 10 cm’lik halkalar şeklinde biçim vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine ince ince doğradığınız kabukları soyulmuş iç bademlerden yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun! Roccoconun en iyi lezzet ekürisi olan caffé Americano, tek yudumda mideye indirilen sert kahve espressoyu içmekte zorlanan Amerikalılar için yapılan kahvedir. Amerikalılar, içmeye alıştıkları filtre kahvenin tadını yakalamak için espresso üzerine sıcak su ekleyip Americano elde ederler. İçimi filtre kahveye oranla daha yumuşak, aroması daha belirgindir.