Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Reyhanlı Soğan Dolması

Reyhanlı Soğan Dolması

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet büyük boy soğan

4 su bardağı su

200 gram yağsız kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım demet taze reyhan

Ayrıca 1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos)

Tuz

Hazırlanışı:

Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıp soğanları bu suyun içinde diri kıvamda (12-15 dakika) haşlayın. Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Kıymayı, tuzu, kıyılmış reyhanı ve pirinci çukur bir kapta karıştırın. İç malzeme hazır.

Soğanları sudan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tepelerini kapak şeklinde kesin. İçlerini çıkartıp hazırladığınız reyhanlı-kıymalı karışımla doldurun. Üzerlerini yine soğan parçalarıyla kapatıp geniş bir tencereye dizin. Üzeri için zeytinyağını, 1 bardak suyu ve hazır biber sosu iyice çırpın ve soğan dolmalarının üzerine gelecek şekilde dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

#reyhanlısoğandolaması #reyhanlıtarifler #reyhan #soğandolması #dolma #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir