Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Reyhanlı Soğan Dolması

by Hatice Ünal
04 Haziran 2024
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Reyhanlı Soğan Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet büyük boy soğan

4 su bardağı su

200 gram yağsız kıyma

1 çay bardağı pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım demet taze reyhan

Ayrıca 1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos)

Tuz

Hazırlanışı:

Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıp soğanları bu suyun içinde diri kıvamda (12-15 dakika) haşlayın. Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Kıymayı, tuzu, kıyılmış reyhanı ve pirinci çukur bir kapta karıştırın. İç malzeme hazır.

Soğanları sudan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca tepelerini kapak şeklinde kesin. İçlerini çıkartıp hazırladığınız reyhanlı-kıymalı karışımla doldurun. Üzerlerini yine soğan parçalarıyla kapatıp geniş bir tencereye dizin. Üzeri için zeytinyağını, 1 bardak suyu ve hazır biber sosu iyice çırpın ve soğan dolmalarının üzerine gelecek şekilde dökün. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

#reyhanlısoğandolaması #reyhanlıtarifler #reyhan #soğandolması #dolma #food #yummy #dessert

 

Tags: #reyhanlısoğandolaması #reyhanlıtarifler #reyhan #soğandolması #dolma #food #yummy #dessert
Previous Post

Anne Pizzası

Next Post

Fasulye Salatası

Hatice Ünal

Next Post
Fasulye Salatası

Fasulye Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki