Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ramazan Pidesi

by Hatice Ünal
23 Mart 2023
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Ramazan Pidesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL

(1 Adet)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2.5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya (10 gram)

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

4 yaprak kurutulmuş domates

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Hazırlanışı:

Elenmiş unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir kapta harmanlayın. yumurtayı oda ısısında ılınmış tereyağını, ince doğranmış kuru domatesi, ılık su ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streçleyin. Oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle bastırarak Ramazan pidesi büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hamurun üzerinde bir spatula yardımı ile kesikler oluşturun. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha mayalandırın. İkinci mayalanma işlemi bittikten sonra hamurun üzerine önce yumurta sarısı sürün sonra da çörek otu ve susam serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20- 25 dakikada pişirin.

#ramazanpidesi #pide #ramazan #ramadan #iftar #oruç #sahur #food #yummy

 

Previous Post

2022’de en çok Asperox konuşuldu

Next Post

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Hatice Ünal

Next Post
Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki