Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

by Hatice Ünal
11 Eylül 2024
in Tatlı Tarifleri
459 34
0
Pratik Kırmızı Pancar Turşusu
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak

(1 Büyük Boy Kavanoz İçin)

Malzemeler:

1 kilo kırmızı pancar

2 çay bardağı sirke

1 su bardağı su

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza yerleştirin. Sarımsakları soyup tuz ile havanda ezin. 1 bardak kaynatılıp soğumuş su ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sirkeli suyu pancarların üzerine dökün. Kapağını sıkıca kapatıp arada bir kavanozu sallayarak sirkeli suyun pancar ile iyice karışmasını sağlayın. Birkaç güne kadar pancar turşusu hazırdır.

Turşu

Turşu çiğden ve haşlanarak yapılır. Haşlanarak yapılan turşuları çabuk tüketmek gerekir. Her iki şekilde de mayalanmayı hızlandırmak için salamura suyuna çok az nohut, ekmek içi ve şeker katılabilir. Turşuları uzun süre saklamak için hava ile temas ettirmemek, kirli araç ve gereç ile çalışmamak gerekir. Sentetik tuzla yapılan turşular çabuk erir, onun için turşu yaparken rafine kaya tuzu kullanmakta fayda var. Turşu kurarken eller temiz olmalı, kullanılacak su sterilize olmalıdır. Bunun için turşu suyunu kullanmadan önce 10 dakika kaynatabilirsiniz. Ayrıca fazla kireçli suyla da iyi turşu kurulmaz. Kullanacağınız sirke saf ve açık renkli olmalıdır. Turşu kurulacak sebzeler körpe ve turşu kurmaya uygun olmalıdır. Turşu kurmak için plastik yerine cam kavanoz tercih edilmelidir. Turşular kalorifersiz ortamda balkon, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamlarda muhafaza edilmelidir.

 

Tags: dessertfood yummykırmızı pancarkırmızı pancar turşusukışa hazırlıkpancarpancar turşusupratik kırmızı pancar turşusuturşu
Previous Post

Ispanaklı Turnayemişli Toplar

Next Post

Kabak Dolmalı Taze Fasulye

Hatice Ünal

Next Post
Kabak Dolmalı Taze Fasulye

Kabak Dolmalı Taze Fasulye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki