Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK
(10 Adet Kurabiye İçin)
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı krema veya yoğurt (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 kahve fincanı toz şeker (üzerine bulamak için)
Hazırlanışı:
Geniş bir yoğurma kabının içerisinde yumurtaları, oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekeri, krema veya yoğurdu, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, kabartma tozunu ve limon suyunda eritilmiş karbonatı karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, parçaları avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt üzerine, aralarda boşluk kalacak şekilde dizin. Kurabiye hamurlarının Üzerlerine ikişer tutam toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
#portakallıkurabiye #kurabiye #çaysaati #çayvakti #beşçayı #tatlıtarifler #portakallıtarifler #food #yummy #dessert