Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Peynir Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Peynir Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler :
500 gr taze tuzsuz peynir veya lor
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı margarin
alabildiğince irmik
hindistan cevizi
kabartma tozu
Şerbet için:
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/4 limon.

Peynir Tatlısı Tarifi :
Peyniri bir tülbente koyarak suyunu iyice süzdürelim (Peynirle yapıyorsak). Hamur yoğuracağımız kaba peyniri, yumurtaları, unu ve erimiş margarini koyup yoğuralım. Hamura kabartma tozu ve irmiği yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene kadar irmik ilave edelim (Poğaça yada çörek hamurundan yumuşak olmalı). Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak fırın tepsisine yerleştirelim ve 2-3 dakika ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirelim. Şerbetimizi sıcakken fırından çıkardığımız tatlının üzerine dökerek üstünü kapatalım ve şerbeti iyice çekmesini bekleyelim. Daha sonra tatlımızı servis tabağına alarak üzerine hindistan cevizi serpmek suretiyle servis yapalım.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Halep Usulü İçli Köfte

Next Post

Maş Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Maş Salatası

Maş Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki