Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası

by Hatice Ünal
03 Ocak 2024
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Şef Rafet İNCE-  Prodüksiyon: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

4 Kişilik

Malzemeler:

1 parça tavuk göğüs eti

1 çay bardağı buğday

2 litre su

1 adet havuç

3- 4 yaprak pazı

4-5 adet mantar

1 su bardağı yoğurt

Tuz, karabiber

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

Ayrıca:

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Suyu tencereye alın. Tavuk etini, dilimlediğiniz havucu ve akşamdan ıslattığınız buğdayları ekleyin. Orta ateşte, yarım saat kaynatın. Tavuk etleri haşlanınca tencerenin içinden çıkartın. Ilınınca didikleyip irice doğradığınız pazıları ve dilimlediğiniz mantarlarla birlikte tekrar tencerenin içine alın. Kaynamaya bırakın.

Ayrı bir kasede oda sıcaklığına gelmiş yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu, karabiberi ve unu karıştırarak bulamaç haline getirin. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp ılıtın. Ilınan bulamacı yavaş yavaş kaynayan çorbanın içine ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. isteğe göre tereyağında kavurduğunuz kırmızı toz biber gezdirerek sıcak sıcak servis yapın.

#pazılıvetavuklukışçorbası #pazılıkışçorbası #tavuklukışçorbası #kışçorbaları #çorba #soup #food #yummy #dessert

Previous Post

Ayva Tatlısı

Next Post

Portakallı Kurabiye

Hatice Ünal

Next Post
Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki