Hazırlayan: Şef Rafet İNCE- Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
4 Kişilik
Malzemeler:
1 parça tavuk göğüs eti
1 çay bardağı buğday
2 litre su
1 adet havuç
3- 4 yaprak pazı
4-5 adet mantar
1 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
Ayrıca:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Suyu tencereye alın. Tavuk etini, dilimlediğiniz havucu ve akşamdan ıslattığınız buğdayları ekleyin. Orta ateşte, yarım saat kaynatın. Tavuk etleri haşlanınca tencerenin içinden çıkartın. Ilınınca didikleyip irice doğradığınız pazıları ve dilimlediğiniz mantarlarla birlikte tekrar tencerenin içine alın. Kaynamaya bırakın.
Ayrı bir kasede oda sıcaklığına gelmiş yoğurdu, yumurta sarısını, tuzu, karabiberi ve unu karıştırarak bulamaç haline getirin. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp ılıtın. Ilınan bulamacı yavaş yavaş kaynayan çorbanın içine ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. isteğe göre tereyağında kavurduğunuz kırmızı toz biber gezdirerek sıcak sıcak servis yapın.
#pazılıvetavuklukışçorbası #pazılıkışçorbası #tavuklukışçorbası #kışçorbaları #çorba #soup #food #yummy #dessert