Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pazılı Ayran Aşı Çorbası

Pazılı Ayran Aşı Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 çay bardağı aşurelik buğday

1 bardak haşlanmış nohut

2 bardak yoğurt

1 demet pazı

3 dış sarımsak

5 bardak su

Hazırlanışı:

Buğdayı güzelce yıkadıktan sonra suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama süresinin sonlarına doğru haşlanmış nohut da ekleyerek lezzetin karışmasını sağlayın. Altını kapatır kapatmaz içine ince kıyılmış pazı sapları ve yaprakları ekleyin. Çorba oda sıcaklığına gelince yoğurdu, dövülmüş sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. İyice soğuduktan sonra buz ilave ederek servis yapın.

Not: Tüm Anadolu’da bilinen yeşillikli veya yeşilliksiz yapılan bir soğuk çorbadır.

#pazılıayranaşıçorbası #ayranaşıçorbası #ayranaşı #çorba #anadolumutfağındançorbalar #türkmutfağı #anadolumutfağı #soğukçorbalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir