Fotoğraf: Hande Göksan
4 Kişilik
Malzemeler:
1 adet avokado, tercihen olgun ve orta yumuşak
1 adet büyük boy pancar
10 adet çilek
1 adet kereviz
1 dal kereviz sapı
1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış Yarım limonun suyu Tuz
Sosu İçin:
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 tatlı kaşığı sirke
Hazırlanışı:
Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzdükten sonra haşlamak için tencereye aktarın. 20 dakika haşlayın. Bu sırada kerevizin de kabuğunu soyup enine üçe kesin ve kaynamakta olan pancarlı suyun içine atın. 10 dakika pancarla birlikte haşlamaya devam edin. Sebzeleri haşladıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz avokadoyu da küp şeklinde doğrayın. Yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın. Kalan salata malzemesini de ekleyip harmanlayın. En son sosunu dökün. Tekrar harmanlayın. Salatanız servise hazır.
#pancarlıavokadosalata #pancarlısalata #avokadolusalata #salata #salatatarifleri #salad #food #yummy #kışsalataları