Pancar Çorbası İçin Malzemeler:
1 adet büyük boy pancar ve birkaç yaprağı
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet beyaz soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 paket labne peyniri
Taze çekilmiş tuz ve karabiber
Pancar Çorbası Hazırlanışı:
Pancarı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Pancar yaprağını da ince ince kıyın. Soğanı ince kıyıp zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ve pancar yapraklarını da ekleyin. Birkaç dakika kavurup doğradığınız pancarı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra sırasıyla havucu ve patatesi ilave edin. 5 dakika daha kavurduktan sonra 1 litre kadar sıcak su ekleyin. Orta ateşte, pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Ocaktan almaya 5 dakika kala tuzu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın, labne peynirini ekleyin, blender yardımı ile pütürsüz bir kıvam elde edene kadar iyice ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.