Malzemeler:
1 adet koyun kaburgası
2 su bardağı nohut (ıslatılmış)
7-8 adet kemer patlıcan (tercihen küçük boy)
7-8 adet domates
2-3 çorba kaşığı tereyağı
5-6 çorba kaşığı kızartmak için tereyağı
15-20 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Kaburgayı yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekince her iki yüzünü tereyağında nar gibi kızartın. Fazla yağı alın. 15-20 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edin. İçine önceden ıslatılmış nohudu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, et ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada patlıcanları yıkayın, alacalı soyup dibine kadar ayrılmadan dörde bölün, tuz ile ovup bütün olarak tereyağında kızartın. Fırın kabının ortasına pişmiş kaburgayı yerleştirin. Etrafına pişmiş nohutları, kızarmış patlıcanları dizin. Halka halka doğranmış domates dilimlerini patlıcanların üzerine kapatarak tuzunu ayarlayın. Etin üzeri kızarıncaya kadar ve patlıcanlar da domates suyuyla yumuşayıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Fırının olmadığı dönemlerde yemeğin son aşaması, fırın yerine kuzine (soba fırını) veya iki sacın arasında kızartma ve pişirme işlemi şeklinde yapılmıştır.