Nohut unu ile glütensiz kek
Glütensiz beslenme tarzıma mısır unundan sonra nohut unu ile pişirdiğim yemekler de yerini aldı. Bunlardan bir tanesi de hem mısır unu hem nohut ile karıştırarak yaptığım keklerden, çilekli kek oldu. Tam da mevsimiyken çilekleri değerlendirmek gerek dedim ve keki çileğin kendine özgün hoş aromasıyla buluşturdum. Benim gibi glütensiz beslenmek zorunda olanlar veya tercihini glütensiz ürünlerden yana kullananlar için denemelerim devam edecek…
Çilekli Kek
(2-3 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram çilek
100 gram nohut unu
100 gram mısır unu
60 gram pudra şekeri
60 ml. zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
100 ml. su
100 ml. süt
40 gram pudra şekeri
4-5 adet çilek
Hazırlanışı:
Yumurtaları,zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
Nohut unu, mısır unu ve karbonatı ekleyerek yaklaşık 5-6 dakika daha çırpın.
Elde ettiğiniz karışıma küp şeklinde doğradığınız taze çilekleri ekleyin. Kek hamurunu istediğiniz küçük kek kalıplarına paylaştırın, ben silikon kalıplarda hazırlamayı tercih ettim.
Kek hamurunu önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Bu arada sosu için; Çilekleri rondoya aktarın. Nişasta ile suyu ilave edin. Karıştırıp sos tenceresine aktarın. Şekeri ve sütü ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Sosunuz hazırdır.
Keki fırından alın, sosa batırdıktan sonra servis yapın.