Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Mutabbal

by Yemek Zevki Editör
03 Nisan 2015
in Tarifler
488 5
0
Mutabbal
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mutabbal

Mutabbal Malzemeler:
> 500 gram çekirdeksiz patlıcan
> 100 gram süzme yoğurt
> 150 gram nohut
> 3-4 diş sarımsak
> 50 gram tahin
> Yarım limon suyu
> 50 gram susam
> Tuz-karabiber
> 4 gram kimyon
> Pul biber (dilediğiniz kadar)
> 1 adet kapya biber
> 1 adet köy biberi
Üzeri İçin:
> Bir tutam aspir çiçeği

Mutabbal Hazırlanışı:

Nohudu haşlayın, soğutun ve suyun altında kabuklarını ayıklayın. Ocakta patlıcanları, kapya biberi ve köy biberini közleyip kabuklarını soyun (Köz tadı gitmemesi için suyun altında soymayın). Nohutları robottan geçirerek yoğurda ekleyin. Tahin, baharatlar ve patlıcanları da soyulup karışıma ilave edin. Közlenmiş kapya, köy biberi ve aspir çiçeğini üzerine koyup servis yapın

Tags: MutabbalMutabbal HazırlanışıMutabbal MalzemelerMutabbal Tarifi
Previous Post

Supangleli Kek

Next Post

Kelle Tandır

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kelle Tandır

Kelle Tandır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki