Mutabbal Malzemeler:
> 500 gram çekirdeksiz patlıcan
> 100 gram süzme yoğurt
> 150 gram nohut
> 3-4 diş sarımsak
> 50 gram tahin
> Yarım limon suyu
> 50 gram susam
> Tuz-karabiber
> 4 gram kimyon
> Pul biber (dilediğiniz kadar)
> 1 adet kapya biber
> 1 adet köy biberi
Üzeri İçin:
> Bir tutam aspir çiçeği
Mutabbal Hazırlanışı:
Nohudu haşlayın, soğutun ve suyun altında kabuklarını ayıklayın. Ocakta patlıcanları, kapya biberi ve köy biberini közleyip kabuklarını soyun (Köz tadı gitmemesi için suyun altında soymayın). Nohutları robottan geçirerek yoğurda ekleyin. Tahin, baharatlar ve patlıcanları da soyulup karışıma ilave edin. Közlenmiş kapya, köy biberi ve aspir çiçeğini üzerine koyup servis yapın