Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası

muradiye-corbasi

Muradiye Çorbası Tarifi

Muradiye Çorbası İçin Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy kabak
1 küçük kase yoğurt
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 kahve fincanı arpa şehriye
Tuz, karabiber

Muradiye Çorbası Hazırlanışı:
Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da zar şeklinde doğrayın. Doğradığınız tavuk etlerini
tereyağında kavurun. Sırasıyla önce havucu sonra da kabağı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Orta ateşte 10 dakika kaynatın. Ayrı bir kasede oda ısısında ılınmış yoğurdu, unu karıştırın. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp ılıtın. Karışımı yavaş yavaş kaynayan çorbanın içine dökün, bu sırada sürekli karıştırmaya devam edin. En son arpa şehriyeyi, tuzu ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirip ocaktan alın.

OKU ➤  Cevizli Bal kabağı Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir