Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pratik Yemekler

Muhammara

by Yemek Zevki Editör
18 Kasım 2014
in Pratik Yemekler
488 5
0
Muhammara
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

29

Muhammara Malzemeler:

> 1 adet büyük boy soğan

> 2 adet bayat ekmek içi

> 1 su bardağı ceviz içi

> 3 çorba kaşığı biber salçası

> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

> Tuz, karabiber

> 1 tatlı kaşığı kimyon

> 3 diş sarımsak

Muhammara Hazırlanışı:

Ceviz içlerini bir gün öncesinden suda bekletin, daha sonra ceviz içlerinin kabuğunu soyun. Ekmek içlerini suda ıslatıp avucunuzun içinde iyice sıkın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp çok ince kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğanlı salça karışımını ılınınca mutfak robotuna aktarın. Havanda ezilmiş sarımsakları, ekmek içlerini, kalan zeytinyağını ve baharatını ekleyin. Macun kıvamına gelene dek iyice karıştırın. İri çekilmiş ceviz içini de ilave edin. Birkaç kez daha karıştırarak istediğiniz kıvama getirin. Tuzunu ekleyip damak tadınıza göre tatlandırın. Servis tabağına aktarın, isteğe göre taze nane yaprakları ile süsleyip servise hazır edin.

Tags: MuhammaraMuhammara HazırlanışıMuhammara MalzemelerMuhammara Tarifi
Previous Post

Humus

Next Post

Tefal ActiFry İle Balık Kızartmalar Artık Çok Daha Hafif Ve Sağlıklı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Tefal ActiFry İle Balık Kızartmalar Artık Çok Daha Hafif Ve Sağlıklı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki