Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mıhlamalı Pide Tarifi

by Yemek Zevki Editör
14 Aralık 2016
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
473 20
0
mıhlamalı pide
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mıhlamalı Pide

(4 Kişilik)

Mıhlamalı Pide Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta
Yarım kahve fincanı ılık süt
Yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
İç Malzemesi İçin:
1 büyük kase rendelenmiş kolot peyniri

Mıhlamalı Pide Tarifi Hazırlanışı:

Hamur için; Unu, yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu, sütü derin bir kapta elinizle karıştırın, ele yapışan ama elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun.  Hamuru top şeklinde toparlayın. Üzerini streç filmle kapatın ve ılık bir ortamda 45 dakika mayalandırın.  Hamur mayalanınca tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde toplar koparın.  Topları yuvarlak açın, kenarlarını da içe doğru kıvırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.  Bu şekilde 15 dakika daha mayalandırın. Mayalandıktan sonra kenarlarından 1’er cm boşluk kalacak şekilde ortalarına peyniri yayın, 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

Tags: Mıhlamalı PideMıhlamalı Pide TarifiMıhlamalı Pide Tarifi HazırlanışıPide Tarifi
Previous Post

Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Tarifi

Next Post

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki