Ana Sayfa » Tarifler » Meyveli Tartolet  

Meyveli Tartolet  


(6-8 Kişilik)

Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak

Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak

 

Tabanı İçin Gerekli Malzemeler:

1 yumurta

150 gram margarin veya tereyağ (3 yemek kaşığı)

1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

1 paket vanilin

4 çay bardağı un

 

Kreması İçin Gerekli Malzemeler:

500 ml (2,5 su bardağı) süt

1 su bardağından 2 parmak eksik buğday veya mısır nişastası

1 Türk kahvesi fincanı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

1 paket toz krem şanti

Not: Malzeme miktarı bir tart kalıbı veya 12’li muffin kalıplara göredir. Her iki şekilde de görülebilmesi için videoda malzemeler 2 katına çıkarılmıştır.

Hazırlanışı:

Hamur için;  şeker ve yumurtayı iyice çırpın, tereyağ veya margarini ilave ederek krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Un ve vanilyayı da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Pişirmek istediğiniz kalıba göre şekil verin, kabarmaması için bir çatal yardımıyla hamurun üzerine minik delikler açın ve  180 derece alt üst ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

Krema için süt, nişasta ve şekeri iyice karıştırın, ocağın üzerine alın, kaynama noktasına geldiğinde vanilya ve yağ ilave edip karıştırmaya devam edin. Kıvam alan kremanın altını kapatın, oda ısısına geldiğinde toz krem şanti ilave edip bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Hamur ve krema soğuduktan sonra, sıkma poşeti veya kaşık yardımıyla tartolet hamurlarının üzerini krema ile doldurun. Üzerini arzu ettiğiniz meyveler ile süsleyin.

#tartolet #pratiktatlı #meyvelitatlılar #aysunlayaptat #evdeyemekzevki #mutfaktahayatvar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir