Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

kalp-kurabiye

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Marmelatlı Kurabiye İçin Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Marmelat veya reçel

Marmelatlı Kurabiye Hazırlanışı:
Tereyağını hamur yoğurma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpın. Marmelat ve un haricindeki tüm
malzemeyi aynı kaba aktarıp iyice karıştırın. Unu kontrollü olarak azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin. Yoğurduğunuz hamuru tezgahın üzerine alın. Hafif
unlayın. Merdane ile ince bir şekilde açın. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla kesin. Bazılarının ortalarını daha
küçük kurabiye kalıplarıyla keserek ortası boş şekiller elde edin. Tüm kurabiye hamurları yağlı kağıt serili fırın
tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 6-7 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuduktan sonra
düz olan kurabiyeye az miktarda marmelat veya reçel sürün. Ortası delik olan kurabiyeleri de üzerine kapatın.
İsteğe göre hazırladığınız kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

OKU ➤  Şekerbura Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir