Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Mantarlı ve Tavuklu Şiş

Mantarlı ve Tavuklu Şiş

Mantarlı-Tavuklu-Sis

Mantarlı ve Tavuklu Şiş Hazırlanışı: 

500 gr ceviz büyüklüğünde doğranmış tavuk şiş eti çukur bir kaseye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay bardağı sütü, birer tutam toz kırmızı biberi, kuru kekiği, pul biberi, kimyonu, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu, bir tutam tuzu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Mantarları ve küçük biberleri de çukur bir kaseye alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını, birer tutam kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırın. Tavuk etini, mantarları ve biberleri şişlere geçirin. Izgarada pişirin. Arpa şehriye pilavı ile birlikte servis yapın. Arpa şehriye pilavı için; 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede ısıtın. 2 su bardağı arpa şehriyeyi sürekli karıştırarak karamel rengini alana dek kavurun. 3 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın. Kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış nane-maydanoz-dereotu karışımı ile zar şeklinde doğranmış közlenmiş kapya biberi ilave edin. 1 tatlı kaşığı çörek otunu ve tuzu da ilave edip harmanlayın. Arpa şehriyeyi LAV Derin Kaseye aktarın, üzerine de şişleri yerleştirin. Hemen servis yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir