Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo tavuk göğüs eti
1 adet limonun suyu
1 adet mandalinanın suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Garnitürü İçin:
1 kilo taze patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 tutam kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Garnitürü için; Taze patateslerin kabuğunu soyup zeytinyağı, şeker, tuz ve toz biberle birlikte harmanlayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın, 200 dereceye ayarlı fırında, patatesleri pişirin. Geniş bir tavaya zeytinyağını, şekeri, mandalina ve limon suyunun yarısını dökün. İyice karamelize olunca yarım kalın jülyen doğradığınız tavuk etlerini yerleştirin. 5 dakika kızartıp diğer tarafını çevirin. Kalan limon ve mandalina suyunu ekleyin. Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alın. Tuzunu ve kıyılmış dereotunu ilave edip tavanın kapağını kapatın. Patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
#mandalinavelimonlutavuketi 3mandalina #limon #şifadeposu #cvitamini #sağlıklılezzetler #kıştarifleri #food #yummy