Makaron Malzemeler:
3 adet yumurtanın akı (oda ısısında)
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı toz badem (0 numara)
1 su bardağı pudra şeker (nişastasız)
Gıda boyası
1 damla gül aroması (yemeklik)
3 adet damla sakızı
1 çorba kaşığı toz şeker
150 ml. krema
160 gram beyaz çikolata
Çilekli Krema:
1 kase taze çilek
1 50 ml. krema
80 gram beyaz çikolata
Makaron Hazırlanışı:
Toz badem ile pudra şekeri elekten geçirdikten sonra harmanlayın. Yumurta akları ile toz şekeri kar haline gelene kadar yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. İstediğiniz renkte gıda boyasından iğne ucu kadar ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak yumurta akı karışımının pürüzsüz bir renkte olmasını sağlayın. Bademli karışımı azar azar ilave ederek spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hazırladığınız makaron hamurunu uç aparatı düz olan sıkma torbasına aktarın. Makaron hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine, istediğiniz ebatta, düzgün yuvarlak elde edecek şekilde ve tepesinde kıvrımı olmayacak şekilde aralıklı olarak sıkın. Tepsideki macaron hamurlarını oda ısısında, yarım saat kadar dinlendirin ki üzeri kabuk bağlasın. Bekletme süreci bittikten sonra 120 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. İç kreması için; Damla sakızını 1 çorba kaşığı şekerle birlikte havanda iyice ezin. Kremayı sos tenceresine alın, benmari usulü ısıtın. Isınınca havanda ezdiğiniz damla sakızlı şekeri ilave edin. Hızlıca karıştırın. Elinizle irice doğradığınız beyaz çikolatayı ilave edin. Malzeme pürüzsüz tek renk alınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Çilekli krema için çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin. Kremayı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alın, ılınınca çilekleri ekleyin, hızlıca karıştırın. Pişen makaronları fırından alın, oda ısısında hiç ellemeden birkaç saat bekletin. Daha sonra hazırladığınız kremadan iki makaron parçası arasına sürün, sandviç gibi kapatıp servis tabağına aktarın