Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Makaron

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Makaron
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

makaron

Makaron Malzemeler:

3 adet yumurtanın akı (oda ısısında)

1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

1 su bardağı toz badem (0 numara)

1 su bardağı pudra şeker (nişastasız)

Gıda boyası

1 damla gül aroması (yemeklik)

3 adet damla sakızı

1 çorba kaşığı toz şeker

150 ml. krema

160 gram beyaz çikolata

Çilekli Krema:

1 kase taze çilek

1 50 ml. krema

80 gram beyaz çikolata

Makaron Hazırlanışı:

Toz badem ile pudra şekeri elekten geçirdikten sonra harmanlayın. Yumurta akları ile toz şekeri kar haline gelene kadar yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. İstediğiniz renkte gıda boyasından iğne ucu kadar ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak yumurta akı karışımının pürüzsüz bir renkte olmasını sağlayın. Bademli karışımı azar azar ilave ederek spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hazırladığınız makaron hamurunu uç aparatı düz olan sıkma torbasına aktarın. Makaron hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine, istediğiniz ebatta, düzgün yuvarlak elde edecek şekilde ve tepesinde kıvrımı olmayacak şekilde aralıklı olarak sıkın. Tepsideki macaron hamurlarını oda ısısında, yarım saat kadar dinlendirin ki üzeri kabuk bağlasın. Bekletme süreci bittikten sonra 120 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. İç kreması için; Damla sakızını 1 çorba kaşığı şekerle birlikte havanda iyice ezin. Kremayı sos tenceresine alın, benmari usulü ısıtın. Isınınca havanda ezdiğiniz damla sakızlı şekeri ilave edin. Hızlıca karıştırın. Elinizle irice doğradığınız beyaz çikolatayı ilave edin. Malzeme pürüzsüz tek renk alınca ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Çilekli krema için çilekleri mutfak robotunda püre haline getirin. Kremayı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ocaktan alın, ılınınca çilekleri ekleyin, hızlıca karıştırın. Pişen makaronları fırından alın, oda ısısında hiç ellemeden birkaç saat bekletin. Daha sonra hazırladığınız kremadan iki makaron parçası arasına sürün, sandviç gibi kapatıp servis tabağına aktarın

Tags: MakaronMakaron HazırlanışıMakaron MalzemelerMakaron TarifiMakaron Yapılışı
Previous Post

Sosis

Next Post

Bahçede Burger

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bahçede  Burger

Bahçede Burger

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki