Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Lor Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2016
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
478 15
0
lor tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Lor Tatlısı

(4 Kişilik)

Lor Tatlısı Malzemeler:

300 gram kaşar loru
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Un
Üzeri İçin:
Ceviz içi (yarımşar)
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

 

lor tatlısı

 

Lor Tatlısı Hazırlanışı:

Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresinde 10 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ilave edin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kaşar lorunu yoğurma kabına alıp ufalayın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Üzerlerine yarımşar ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın. 170 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın birkaç dakika sonra soğuk şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

Tags: lor tatlısıLor Tatlısı hazırlanışıLor Tatlısı malzemelerLor Tatlısı yapılışışerbetli tatlıtatlı
Previous Post

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri

Next Post

Mısır Mücveri Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mısır Mücveri Video

Mısır Mücveri Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki