Lor Tatlısı
(4 Kişilik)
Lor Tatlısı Malzemeler:
300 gram kaşar loru
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Un
Üzeri İçin:
Ceviz içi (yarımşar)
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Lor Tatlısı Hazırlanışı:
Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresinde 10 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ilave edin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kaşar lorunu yoğurma kabına alıp ufalayın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Üzerlerine yarımşar ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın. 170 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın birkaç dakika sonra soğuk şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN